De Indiaanse fluit is naar verluidt het op twee na oudste bekende muziekinstrument ter wereld, met botfluiten die meer dan 60.000 jaar oud zijn. Vaten werden eerst ontdekt en daarna werden verschillende rammelaars gemaakt, gevolgd door botfluitjes. 

Uiteindelijk werden meer gaten toegevoegd en deze werden groter gemaakt. In de loop van de tijd is het instrument geëvolueerd met verschillende materialen die bij de creatie zijn gebruikt – wat er ook in het gebied beschikbaar was. Vrijwel alle soorten hardhout en zachthout werden ooit voor fluiten gebruikt. 

Vanwege hun helende werking op lichaam en geest worden ze al duizenden jaren gebruikt. Door de pentatonische schaal laat de native flute zich gemakkelijk bespelen. Je hoeft geen voorkennis te hebben, noch kennis te hebben van notenleer. 

Inheemse fluiten en fluiten werden om vele redenen gebruikt, meestal variërend per stam. De stammen van de NW-kust gebruikten fluitjes van botten en cederhout voor verschillende dansen en ceremonies voor spirituele oproepen. Nog steeds worden Eagle Bone Whistles op veel Pow Wows gebruikt. Fluiten werden gebruikt voor entertainment door vele stammen tijdens het reizen; veel van deze nummers bestaan ​​vandaag nog steeds. De Hopi-stam had fluitverenigingen die krachtige gebedsceremonies uitvoerden met hun fluiten. De Lakota-stammen gebruikten de fluit voor het hofmaken en liefdesliedjes.

Luisteren naar de muziek van een native flute brengt je volledig in contact met je ziel, het lijkt alsof de tijd stilstaat. Het is een bijzonder mooi instrument dat wanneer gemaakt wordt op de juiste manier, zal zingen met een zoete geest. 

In de workshop ga je je eigen native flute maken, waarbij er gewerkt met cederhout. Je hebt keuze uit een A klank of F#. De workshop start om 10 uur en duurt tot ongeveer 17 uur. 

Bijdrage voor de workshop is 120 euro, er is lunch en drank voorzien. De groepjes worden klein gehouden, max. 6 personen. 

Inschrijven : info@pascalelaffutte.be