DRUM_2Sjamanendrum

Maak je eigen sjamanendrum.

Van oudsher gebruikten de indianen een sjamanendrum bij hun ceremonies en rituelen om in trance te komen.

Bouw onder begeleiding de drum die perfect bij je past. Ik kom ook op verplaatsing, vraag naar de mogelijkheden. Ik maak ook drums op bestelling. De bijdrage voor een drum is 180 euro ongeacht welk vel, uitgezonderd buffel (als ik die op voorraad heb), de bijdrage voor buffel is 200 euro.

Verder is er keuze uit hert, koe, paard, kameel of geit.

Naast het kopen van een drum kan je ook je eigen traditionele sjamanendrum maken. Op deze manier kan je in diepe binding gaan met je drum en je eigen verlengde in de drum verwerken. Tijdens het proces ga je merken dat er veel meer gebeurt dan enkel het vervaardigen van de drum.

Je geeft je eigen bezieling aan de drum die tijdens het bouwen langzaam tot leven zal komen. Het is een zeer mooie beleving dewelke zeker zijn doel niet mist.

Het maken van je drum is een mooie metafoor van het leven zelf. Ik heb gemerkt over de jaren heen hoe mensen tijdens het maken van hun drum merken dat het verloop van het proces van hun drum, gelijk loopt met hun eigen leven. 

De workshop wordt gegeven zowel in Hemiksem (Antwerpen) als Hechtel-Eksel (Limburg) bij Walk In Trust. Bij agenda staat vermeld waar en wanneer er workshops zijn. 

Inschrijven 

De drum is de hartslag van Moeder Aarde dewelke je in staat zal stellen om de hartslag van de Moeder te voelen en het portaal naar de andere wereld gemakkelijker te openen.

De ronde vorm van de drum vertegenwoordigt het universum, zijn regelmatige en sterke aanraking is de hartslag van het hart in zijn midden. Het is net als de stem van de grote geest, en dit geluid stelt ons in beweging en helpt ons om het mysterie en de kracht van alle dingen te begrijpen.

Het maken van de drum neemt één dag in beslag en het maken van je drumstok. Er zijn ook sieraden, pareltjes, veren, en dergelijke voorzien om te bevestigen aan je sjamanendrum. Of je kan je eigen unieke creaties ermee in verweven. De mogelijkheden zijn legio.

Het is zoveel meer dan enkel het maken van een sjamanendrum. Het proces zal je volledig in het NU brengen en in diep contact met de spirits.

Het drogen van de drum zal een paar dagen in beslag nemen afhankelijk van het gekozen vel. Eens het vel droog is, kan je volop beginnen drummen voor zowel jezelf als anderen.

De bijdrage is 180 euro voor een drum. Kijk bij agenda voor een data of vraag er naar.

Inschrijven