despacho-nwDespacho

Een despacho is een kleurrijk geschenk, een offer dat we maken voor de aarde. De aarde geeft ons alles wat we nodig en in ruil als dankbaarheid worden er despacho’s gemaakt.

Er zijn honderden verschillende soorten despacho’s, als dankbaarheid, bij een geboorte, een huwelijk, als bescherming, bij sterfte, voor een goede oogst, voor harmonie,…. Er zijn bepaalde ingrediënten die we gebruiken. Echter sommige producten zijn moeilijk te verkrijgen bij ons maar vervangen we door andere. Ik denk hierbij aan cocablaadjes, deze kan je vervangen door laurierblaadjes, lama vet kan je vervangen door kokos vet.

Verder kan je ook nog wierook gebruiken, suiker, snoep, chocolade, confetti, bloemen, wol, katoen, kleuren van de regenboog, iets zilver en van goud, kaars,… de mogelijkheden zijn legio. Wel liefst benodigdheden gebruiken die vergaan. Een despacho is een manier om dieper in verbinding te komen met je hart en de aarde.

Een despacho kan je verbranden, dit is het snelste, worden begraven of op het water gelaten. Wanneer je je geschenk aan het vuur geeft, is het de traditie dat enkel diegene kijkt die aan het vuur aansteekt. Voor het despacho aan het vuur wordt gegeven, wordt je aura gereinigd met het despacho en daarna wordt de vrij gekomen rook in je kruin geblazen.

Wees welkom om samen een despacho te maken. Mail vrijblijvend en vraag naar de mogelijkheden.