heilig houtPalo santohout

Palo santohout wordt gebruikt om de smudgen.  Je kunt er je aura of ruimtes mee reinigen.  Palo santohout komt uit de Andes en komt van bomen die een natuurlijke dood gestorven zijn.  Daarna hebben ze nog een rijpingsproces van ongeveer 10 jaar.  Het wordt ook Heilig hout genoemd.

Zelf gebruik ik het bijna dagelijks om mijn aura en mesa mee te reinigen.

De legende van Palo santohout :

De Tobas, de oorspronkelijke sjamanen van Argentinië hebben een legende over Palo santo en vertellen het volgende.

In de tijd toen er nog bijna geen mensen op de wereld waren was er een jongeman genaamd Cosakait.  Hij was de meest knappe van zijn dorp en hij werd smoorverliefd op een heel mooi meisje.  Helaas beantwoordde zij zijn liefde niet.

De jongeman werd ziek van verdriet, maar het meisje wilde hem niet zien.  In zijn wanhoop riep Cosakait de moeder van het meisje bij zich en zei : “ik lig op sterven maar ik zal van uw dochter blijven houden.  Ik zal haar versieren met bloemen, ik zal het water dat zij drinkt parfumeren.  Ik zal de insecten van haar zijde verjagen, zodat zij niet gestoord zal worden.  Ik zal in de rook zijn tijdens de rituelen die zij uitvoert.  Ik zal altijd zijn waar zij is en haar alles geven geven waar zij om vraagt”.

Casokait stierf na deze woorden.  Waar hij begraven werd groeide een boom die karakteristiek was om haar mooie bloemen en een aromatische geur van het hout : de Palo santoboom.  Hij verspreidde zich over plekken in de jungle.  Op deze manier gaf Cosakait zijn geliefde de bloemen die hij haar beloofd had en alle mooie dingen die het leven te bieden heeft.

Te verkrijgen in de webshop, zowel losse als stokjes.

Floridawater

Florida water wordt gebruikt bij sjamanistische rituelen om vb een heilige ruimte te openen, bij zuiveringen, om de energie van de handen te reinigen.

Het is gemaakt op basis van alcohol met bloemenextracten.  In de webshop is het water verkrijgbaar alsmede het nieuwe agua sacral tevens met nog andere producten zoals copal, wierook, klankschalen, orakelkaarten,…..