Ama Deus - Guarani indianen - sjamaan - sjamanisme opleidingAma Deus

Ama Deus een naam, die de Guarani voor onze Aarde hebben luid : de rustplaats van pijn, van moeilijkheden.  Dit is voor hun begrip niet negatief bedoeld, maar ze zien het als een privilege en hun leeropdracht, op deze Aarde te leven.

Het is een krachtig sjamanistisch genezingsysteem dat ook voor de spirituele ontwikkeling wordt gebruikt.  De liefde van de God Tupa dient als verbinding met de kosmos en om de energie door te geven.  Men maakt gebruik van symbolen.  Het systeem is gebaseerd op een energiestroom door een verbinding die tussen de mens en de God Tupa en moeder natuur bestaat.  Net zoals bij Reiki kan Ama Deus ook op afstand worden gebruikt. 

De energie wordt door de juiste intentie en inwijding doorgegeven.  Ama Deus kan nooit worden gebruikt om iemand te schaden en alleen van ingewijden worden gebruikt. Ama Deus geeft ook toegang tot Akasha Kroniek.

Ama Deus kan worden gebruikt als behandeling van het fysische, geestelijke en emotionele lichaam van zichzelf, dieren, planten, enz…. evenals voor begeleiding bij het overgaan van een stervende om te laten weten dat de dood een nieuw begin is.

Ama Deus is een aanrader voor al wie zich geroepen voelt tot het sjamanisme.

Het zijn 26 zeer krachtige symbolen  die je zowel voor jezelf als anderen kunt gebruiken en die zeker hun doel niet missen.

Het gebruik van de symbolen gebeurd in combinatie met het aanroepen van Ama Deus, de Heilige vogel Uirapuru en de sjamanistische ademtechniek.  Deze techniek wordt je aangeleerd tijdens de cursus.

Ama Deus is een sjamanistisch genezingssysteem, dat al sinds 6.000 jaar door de Guarani Indianen wordt gebruikt.  Omdat de Guarani altijd in direct contact met de natuur leven, is het begrijpelijk dat de omgeving hun spiritualiteit beïnvloed en zodoende een eenvoudig en efficiënt genezingssysteem heeft ontwikkelt.

Vanuit hun opvatting is alles spiritueel en de ziekte een gemis in evenwicht, dat van buitenaf in werking wordt gesteld.  Worden deze krachten zoals vreemde energieën, geesten, etc,… verwijdert, hersteld zich het evenwicht en wordt de persoon weer gezond.

De Guarani Sjamaan gelooft dat liefde de genezende kracht is en de sjamaan is gewoon het kanaal voor deze energie, welke uit een onuitputtelijke bron komt.

De Heilige vogel Uirapuru is de spirituele boodschapper van de Guarani en wordt ten alle tijden aangeroepen.

Ama Deus werd door Alberto Aguas, een Braziliaanse genezer en arts in onze cultuur geïntroduceerd.  Hij leefde bij de Guarani Indianen om voor hun medische verzorging te zorgen, wat een ironie heeft, omdat het naar de Guaraniaanse opvatting zoiets helemaal niet nodig is omdat ziektes niet bestaan.

In ieder geval heeft hij door het samenleven met de Guarani hun sjamanistische genezingsmethode geleerd en ze als Ama Deus (lieve God) in onze wereld geïntroduceerd.  Dit systeem heeft hij tot zijn overlijden in 1992 geleerd.